ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η εταιρεία  ιδρύθηκε το 1970 από τον Νικόλαο Πετρομελίδη με αντικείμενο τη χονδρική πώληση φρένων και συστημάτων συμπλέκτη για τα φορτηγά. Πολύ σύντομα η επιχείρηση επιλέχθηκε ως ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος του ελληνικού εργοστασίου ανταλλακτικών GRANTEX στη Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που ενίσχυσε τη θέση της στην αγορά.

Το 1990 η διαχείριση της εταιρείας μεταβιβάστηκε στη δεύτερη γενιά και επέκτεινε τις δραστηριότητες της μέσω του εμπλουτισμού της γκάμας των παρεχόμενων προϊόντων με έμφαση στα συστήματα πέδησης μεγάλων οχημάτων και ειδικών κατασκευών. Πλέον, είναι αποκλειστικός εισαγωγέας και εξουσιοδοτημένος συνεργάτης κορυφαίων και διεθνούς φήμης οίκων που δραστηροποιούνται στην κατασκευή ανταλλακτικών όπως: JURATEK, TEMPLIN, FRENOS SAULEDA, MIBA, SADECA, AIRFREN, FRENKIT, CHEEFT, FSS, TRUCKTEC.

Την τελευταία δεκαετία, με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη δυτική περιοχή της Θεσσαλονίκης και με οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων στη Βόρεια Ελλάδα η εταιρεία προσφέρει εξειδικευμένα και υψηλής ποιότητας προϊόντα, απόλυτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματικού αυτοκινήτου. Επιπλέον, προκειμένου να διευκολύνει και να εξυπηρετεί τους πελάτες της στη Θεσσαλονίκη αποτελεσματικότερα διατηρεί και κατάστημα στο παραδοσιακό κέντρο ανταλλακτικών της πόλης.

Στις αρχές του 2019, με την 3η γενιά της οικογένειας να έχει ήδη μπει δυναμικά στην επιχείρηση, η «Πετρομελίδης και ΣΙΑ» λάνσαρε και το καινούριο της πρότυπο eshop, το οποίο ολοκλήρωσε την είσοδό της στην νέα digital εποχή. Είσοδος που περιλαμβάνει, επίσης, μία δυναμική σελίδα στο Facebook με πρωτογενές περιεχόμενο, αλλά και καμπάνιες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Αναλυτικά οι κατηγορίες ειδών  που διαθέτει η επιχείρηση είναι οι ακόλουθες:

  • Πέδηση (φρένα, δισκόφρενα, σιαγώνες χειροφρένου)
  • Υλικά Τριβής (θερμούϊτ δίσκων, θερμούϊτ και πλεκτά σε ρολλούς, πλάκες, μεταλλικά πλακάκια)
  • Άξονα και Είδη Φρένου (δισκόπλακες, ταμπούρα, ρεγουλατόροι, μπράτσα, αισθητήρες ΑBS, γρανάζια ABS, καλώδια δισκοφρένου, ρουλεμάν, τσιμούχες, μουαγιέ, μαρκούτσια, σπιράλ ρευματος)
  • Τροχός και μέρη αυτού (μπουζώνια, παξιμάδια, γκρόβερ, κώνικα, σιαγώνες, ελατήρια, κυλινδρακια φρένου, δαγκάνες, set δαγκάνας, πείροι σιαγώνων, δαχτυλίδια, ράουλα)
  • Αέρας και συτήματα Αέρος (αερόφουσες, σπιράλ αέρος, χούφτες, πλαστικοί σωλήνες, λαστιχοσωλήνες, αυτόματοι  και απλοί σύνδεσμοι, μπιμπίκια, σφήνες, ρακόρ, βαλβίδες αέρος, φίλτρα ξηραντήρα, φυσούνες, διαφράγματα, σεβροαμπραγιάζ, σεβρόφρενα, σετ βαλβίδων αέρος)
  • Ειδικές κατασκευές- εφαρμογές (θερμούϊτ τριβής για βιομηχανικές εφαρμογές, αιολικά πάρκα και ανεμογεννήτριες, περτσίνια δίσκων/σιαγώνων/αλουμινιου, περτσίνια για μεταλλικά πλακάκια, γρανάζια)
  • Λιπαντικά (Γράσσο μπλε και κίτρινο, υγρά φρένων, αντιπαγωτικά αέρος)
  • Καρφωτικά μηχανήματα (καρφωτικό ποδιού και αέρος)